۱۳۹۷ مرداد ۹, سه‌شنبه

خروج مهدی

منجی های هر عصر و قوم

۶- ناجی و هادی، خداست ولی نجات یافته و هدایت شده الهی را که منجی و مهدی می نامند به مثابه خلیفه نجات و هدایت خدا برای مردمانند که طبق حدیث نبوی، پس از دوازده امام در هر قرنی یک منجی و مهدی برای بشریت خواهد بود به تعداد دوازده امام در دوازده قرن پیاپی. که آنگاه منجی و مهدی آخرین از پرده غیب خروج می کند که بساط جهالت و ظلمت را برمی چیند. پس هیچ عصری و هیچ قومی بدون منجی و مهدی نبوده است.

استاد علی اکبر خانجانی 

کتاب خداشناسی امامیه جلد پنجم ص ٨٢٢

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ مرداد ۸, دوشنبه

نشر آثار

انتشار و گسترش نور

۹- در سوره عصر شاهدیم که راه رهائی از خسران و هلاکت دهر ( عصر ) دو مرحله دارد که مرحله اولش ایمان و اصلاح است و مرحله دومش ابلاغ و توصیه آن به دیگران می باشد! زیرا ایمان و صلاح و سلامت برای مدت زیادی نمی تواند در محدوده حیات فردی و شخصی استمرار یابد و آدمی در خود با ایمانش به بن بست و عبث می رسد. و این امری فطری و اجتناب ناپذیر است. این همان فتق و بسط ایمان و حیات روحانی است. زیرا یک شمع در گستره بیکرانه ظلمت و طوفان نمی تواند دوامی داشته باشد و خودش خاموش نگردد مگر اینکه این نور را گسترش دهد و جهانی سازد و در حین چنین جهادی است که این نور مستمراً شدت و قوت و وسعت می یابد وگرنه با هر نسیمی خاموش می گردد: « می خواهند نور خدا را با دهانشان خاموش کنند ولی خداوند اراده کرده نورش را عالمگیر سازد.» قرآن- عالمگیر ساختن همان جاودانه ساختن است.



استاد علی اکبر خانجانی 

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ١١٣٨

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ مرداد ۷, یکشنبه

گناه مستضعفین

مستضعفین

۳- منطق این گروههای منحرف معروف به سوسیالیزم اسلامی اینست که علت همه بدبختی ها و کفر و فساد توده های مردم را مستکبرین و صاحبان قدرتهای مادی می دانند در حالیکه خداوند در کتابش آشکارا این منطق را باطل کرده است: «در آنروز ضعفا به مستکبرین می گویند اگر شما نبودید ما هم از مؤمنان و رستگاران بودیم...» سبأ ۳۱- و سپس خداوند این ادعا را کذب و افتراء می خواند همانطور که در سوره توبه هم کسانی که والدین و رهبران و صاحبان قدرت را مسبب گناه و کفر و ظلم خود می خوانند خداوند آنها را کذاب می نامد که آگاهانه دروغ می گویند.

۴- یعنی خداوند ضعفهای اقتصادی و سیاسی و جسمانی و دنیوی را به عنوان علت کفر و ظلم و فساد، نمی پذیرد و این آیه که از ترجیع بندهای قرآن است دال بر این ادعاست که: ظلم نمی کنند الا به خودشان! یعنی هیچ کس نمی تواند به دیگری ستم و تجاوز کند و او را گمراه و تباه سازد الا اینکه خودش هم می خواهد و در آن شریک است. ...

استاد علی اکبر خانجانی 

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ١١۶١

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ مرداد ۶, شنبه

مصاحبه عرفانی

چند مصاحبۀ عرفانی

* عارفی را پرسیدم : کجائی؟ گفت : در جائی که ھیچکس نیست حتّی خودم .

* دیوانه ای را پرسیدم : چرا تو را به دارالمجانین آوردند؟ گفت : زیرا اینجا مجانی است و من در بیرون از اینجا جائی نداشتم چون پولی نداشتم .

* از مریدی پرسیدم : چرا از پیرت اطاعت نمی کنی؟ گفت : لزومی ندارد زیرا او از من اطاعت می کند و اطاعتش را به پای من می نویسد.

* از بچۀ ننه ای پولدار پرسیدم : چرا از مادرت نفرت داری؟ گفت : زیرا او ھرگز اجازه نداد تا بزرگ شوم .

* از یک زن فمینیست (مرد وار) پرسیدم : چرا اینقدر از مردان متنفری؟ گفت : زیرا ھرگز نتوانستم مرد شوم.

—-------------------------------

چند حکایت عرفانی:

« از شماست که بر شماست » قرآن کریم.

* ھیچکس دروغ نمی گوید الاّ به خودش.

* ھیچکس فریب نمی دھد الاّ خودش را .

* ھیچکس ظلم نمی کند الاّ به خودش.

* ھیچکس خدمت نمی کند الاّ به خودش.

* ھیچکس خیانت نمی کند الاّ به خودش.

* ھیچکس ھدایت نمی کند الاّ خودش را .

* ھیچکس گمراه نمی کند الاّ خودش را .

* ھیچکس دوست نمی دارد الاّ خودش را .

* ھیچکس دشمن نمی دارد الاّ خودش را .

* ھیچکس نیست الاّ خودش .

تذکر :ھمۀ سخنان فوق مفاھیمی قرآنی ھستند .

—----------------------------

مصاحبه ای با یک ثروتمند:

س: آیا علم بھتر است یا ثروت؟

ج: البته که ثروت بھتر است زیرا بواسطه آن می توان علم و علما را ھم خرید .

س: آیا دین بھتر است یا ثروت ؟

ج: البته که ثروت بھتر است زیرا بواسطه خیرات و مبرات می توان خدا را ھم خرید .

س: آیا عشق بھتر است یا ثروت ؟

ج: البته که ثروت بھتر است زیرا بواسطه آن می توان ھر محبوبی را خرید.

س: آیا خودت بھتری یا ثروت ؟

ج: البته که ثروت بھتر است زیرا بدون آن خودی ندارم. 

—----------------------------

چند مصاحبه خصوصی

* از دانشجویی پرسیدم : چرا با اینھمه ھزینه گزاف، دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی شده ای ؟

گفت: واقعاً به آزادیش می ارزد : آزادی از دانش،اسلام و مخصوصاً خانواده .

از دروغگویی پرسیدم : چرا اینقدر دروغ می گویی؟

گفت : زیرا ھیچکس باورم نمی کند.

از زنی پرسیدم : عشق بھتر است یا ثروت ؟

گفت : عشق بھتر است با ثروت .

از نو مسلمانی پرسیدم : چرا متدیّن شده ای ؟

گفت : زیرا بازار کفرم کساد شده بود .

از مؤمنی پرسیدم : چرا اینقدر نماز می خوانی ؟

گفت : کار از محکم کاری عیب نمی کند.

از جھودی پرسیدم : بانکداری اسلامی چیست ؟

گفت: جھودی که می خواھند بزور مسلمانش کنند .



از کتاب " دائرة المعارف عرفانی " استاد علی اکبر خانجانی جلد سوم ص 13-11

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ مرداد ۵, جمعه

اشد غیرت خدا

دخان و عذاب آخرالزمان

۲- «روزی که با بطش کبیر خود، شما را به اشد گرفتن گرفتار می سازیم.» (یوم نبطش البطشة الکبری) دخان ۱۶- و اما چون به آیات قبلش بازگردیم در می یابیم که چنین روزی که اشد غیرت خدا می جوشد همین امروز است و یا لااقل سرآغاز چنین روزی است: «در آنروز همه مردمان را دود فرا می گیرد و در آن غوطه ورند که این سخت عذابی است و مردمان با خود می گویند: پروردگارا این چه عذابیست از ما دفع کن، ایمان می آوریم. ولی این بیداری و اقرار دیگر سودی ندارد زیرا برایشان رسولی روشنگر آمد و روی گردانیدند و گفتند او دیوانه ای بیش نیست و لذا ما با غیرت شدید یا بطش کبیر خود شما را به اشد گرفتن گرفتار می سازیم.» دخان ۱۶-۱۰- پس می بینیم که این شدت از غیرت خداوند در قبال انکار و تهمت و عداوت با رسولان است و همچنین نسبت به مؤمنان ...

۵- ... و دخان آخرالزمان، ظهور عذاب ناشی از غیرت کبیر خداست که شهرها را در دود و سموم مرگبار غرق نموده است و به همراه طوفانهای خاک سرخ کل منطقه خاورمیانه یعنی جهان اسلام را فرا گرفته است که قلمرو تحریف دین آخرالزمان است و ظهور هزاران دجال حافظ قرآن و مدعی اسلام!

استاد علی اکبر خانجانی 

کتاب خداشناسی امامیه جلد پنجم ص ٨١١

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ مرداد ۴, پنجشنبه

ذوق مرگ

ذوق مرگ

۲۱- پس چشیدن مرگ، چشیدن روح است، روح خدا: «چون یکی ازشما می میرد و دورش جمع می شوید خدا به او از همه شما نزدیکتر است.» قرآن کریم- «و اوست که مرگ را از زندگی و زندگی را از مرگ استخراج می کند.» قرآن-

۲۲- موت، ذوق الله است. و لذا در قرآن کریم، مرگ را سکران (مستی) بزرگ می یابیم. پس مرگ، بزرگترین رحمت خدا به بشر است و نشان ذوق او به آدمی که او را در بر می گیرد: در آن لحظه من به او (مرده) نزدیکترم! یعنی خداوند بواسطه نزدیک شدن به بنده ای او را از اسارت خاک می رهاند و بر عرصه حیات جاوید وارد می کند یعنی می میراند! و این ذوق و شوق خدا به بنده است و مرگ، حاصل نزدیک شدن خدا به بنده است و لذا هر بنده ای او را در لحظه ترک دنیا دیدار می کند به صورت گوناگونی بسته به کفر و ایمانش!

۲۳- چون خداوند، روحش را به بنده ای می چشاند بنده اش می میرد. برخی ....

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ۱۱۲۰

t.me/eshgvaerfan2


۱۳۹۷ مرداد ۳, چهارشنبه

تمکین زن

قدرت تمکین زن

۲- تمکین بمعنای ممکن ساختن است. تمکین زن در زندگی که در قرآن کریم ذکر شده است نیز بمعنای ممکن ساختن رابطه زناشوئی است زیرا اگر زن نخواهد زندگی زناشوئی امکان پذیر نخواهد بود و لذا عدم تمکین یکی از علل اصلی طلاق در قوانین شرع است. زیرا زن دارای قدرت تمکین و امکان در زندگیست که خداوند به او اعطا نموده است که چنین نوع امکانی را به مرد نداده است و این کرامتی از جانب پروردگار است که متأسفانه بسیاری از زنان از آن سوء استفاده می کنند. این قدرت تمکین و ممکن ساختن زندگی زناشوئی در ازای ضعف جسمانی زن است تا تعادل را در رابطه برقرار سازد.

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ۱۰۸۸

t.me/eshghvaezdevaj

۱۳۹۷ مرداد ۲, سه‌شنبه

یک دیوانه خانه عمومی

یک دیوانه خانه عمومی

امروزه اگر از روزنه ای از بیرون نظری به اندرون اکثر زناشوئی ھای مدرن بیندازیم مواجه با یک دیوانه خانه کوچک و تمام عیار می شویم. دیوانه خانه ای واقعی و به معنای درست کلمه. که در آن زن یک دیو است و مرد ھم یک دیوانه یا دیو زده. زن یک بازیگر تمام اتوماتیک است و مرد ھم یک بازیچه ای که قادر نیست حتی لحظه ای از این بازی جنونی رھا شود. و اگر بچه ای ھم در میان باشد. بیچاره تا مدتھا بعنوان یک شاھد کنار گود این دیوانه خانه مات و مبھوت این رابطه است که اصلا چه میکنند و منظورشان چیست. منظور پدر و مادر خود را فقط در لحظاتی که می خواھند با فرزندشان روبرو شوند و او را نصیحت و تربیت کنند منطقی مییابد و بس. این بیچاره نمیداند که اوج این دیوانه خانه ھنگامی است که او یا خواب است و یا در خانه نیست. یعنی این نمایشی که او میبیند تازه منطقی ترین حالت آن است. بچه بیچاره تا مدتھا ھیچ نمی فھمد ولی بتدریج با قواعد این دیوانه خانه آشنا می شود ولی خود را به تجاھل می زند تا پدر و مادرش راحت باشند و اینقدر او را دنبال نخود سیاه نفرستند. ولی این تجاھل بسر می آید و بچه ھم بتدریج به عضویت این دیوانه خانه در میآید ولی از آنجا که حریف مناسبی نیست از این دیوانه خانه می گریزد و به دیوانه خانه بزرگتری که جامعه است پناه می برد. این دیوانه خانه بزرگ قابل تحملتر است زیرا بازیھا و جنونھایش قانونمند تر است ولی در عوض بسیار پیچیده تر. این بچه تا بتواند دیوانه قابل شود بارھا به نزد روانپزشک و مشاور برده می شود و بالاخره قواعد این جنون را پذیرا می شود ولی تصمیم می گیرد انتقام بگیرد و می گیرد.



از کتاب " دائرة المعارف عرفانی " استاد علی اکبر خانجانی جلد اول ص 68

t.me/eshghvaezdevaj

۱۳۹۷ مرداد ۱, دوشنبه

دیالوگ بین انسان و خدا

دیالوگ بین انسان و خدا

۳- اصلاً خداوند، فطری ترین و محوری ترین مسئله ذهن و روان هر انسان سالم و زنده دل است که از کودکی با اوست و بمیزانی که آدمی با این مسائل فطری برخوردی متفکرانه و محققانه دارد زنده است و حیات معنوی دارد. این خود خداوند در فطرت انسان است که سؤال می کند و او را به چالش می کشد و مسئول پاسخگوئی به این سئوالات می کند. و این دیالوگ بین انسان و خدا، صراط المستقیم هدایت و رشد روحانی بشر است.



استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ١٠۴۵

t.me/eshghvaerfan2

دیالوگ بین انسان و خدا

دیالوگ بین انسان و خدا

۳- اصلاً خداوند، فطری ترین و محوری ترین مسئله ذهن و روان هر انسان سالم و زنده دل است که از کودکی با اوست و بمیزانی که آدمی با این مسائل فطری برخوردی متفکرانه و محققانه دارد زنده است و حیات معنوی دارد. این خود خداوند در فطرت انسان است که سؤال می کند و او را به چالش می کشد و مسئول پاسخگوئی به این سئوالات می کند. و این دیالوگ بین انسان و خدا، صراط المستقیم هدایت و رشد روحانی بشر است.



استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ١٠۴۵

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ تیر ۳۱, یکشنبه

من خوبم زیرا دیگران بدند!

من خوبم زیرا دیگران بدند!

خود را خوب ولی دیگران را بد دیدن ھنر نیست بلکه خود را بد دیدن و دیگران را خوب دیدن ھنر است .

یکی از روشھای توجیه و تقدیس بدیھای خویشتن ، تقبیح و لعن کردن ھمان بدیھا در دیگران است . این ھمان فرافکنی زشتی ھای خویش به سمت دیگران است و از دیگران بعنوان دستمال کاغذی خود استفاده کردن است . چنین نگرشی ھمواره در عطش تباھی دیگران است و متوجه نیست که خود نیز یکی از این دیگران و مبتلای به این تباھی است . علی (ع)می فرماید : اگر عیبی در دیگران دیدی بخودت باز گرد و آن عیب را در خودت ببین و پاک کن . و این یعنی: ائینه بنمود چو نقش تو راست خود شکن آئینه شکستن خطاست .

ولی اکثریت مردمان روشی کاملاً معکوس بکار می گیرند یعنی عیب خود را در دیگران می بینند و با لعن کردنش گوئی که آن عیب را از خود می زدایند . بدیھای دیگران ما را زیبا نمی سازد و اتفاقاً رسوا می کند و لذا در بدیھا غرق می سازد و به بدی مفتخر می نماید .این جھل عظیم فقط شامل عوام نیست بلکه خواص فرھنگ را ھم مبتلا کرده است . طرح بدیھا ونقصان و جھل دیگران اثبات برتری و بھتری ما نمی شود . ما بجای اینکه بگوئیم که مثلاً دین ما اسلام ما و فرھنگ ملی ما اینست و برتری ھا و عظمت خود را بیان و محقق کنیم به فحاشی سایر فرھنگھا و مکاتب میپردازیم . بجای اینکه دین و آئین خود را تبیین و تدوین کنیم دین و مکاتب دیگران را به لجن می کشیم و میپنداریم که این اثبات حقانیت ماست . بجای نقد و نفی و لعن لیبرالیزم و ماتریالیزم بیائیم و مکتب خود را بیان کنیم . متأسفانه چند دھه است که چنین روندی برکل جھان روشنفکری دینی ماحاکم است. متأسفانه ما مدتھاست که در عرصه لااله در جا زده ایم تا آنجا که در این عرصه پوچ و رسوا گشته ایم زیرا ھرگز به الاالله نرسیده ایم . انقلاب در فاز اول به معنای انفجار لااله است و چون به عرصه الاالله نمیرسد مبدّل به ضد انقلاب می شود . این کل علّت بن بست ھای جامعه ما در دوران پس از انقلاب است و ما ھنوز ھم میخواھیم نان لااله را بخوریم . لااله تبدیل به ھویت نخواھد شد . بدیھای دیگران باعث خوب شدن ما نخواھد شد . اینگونه است که از بطن مرگ برآمریکا ، زنده باد آمریکا رخ می نماید .

از کتاب " دائرة المعارف عرفانی " استاد علی اکبر خانجانی جلد پنجم ص 282

۱۳۹۷ تیر ۳۰, شنبه

قربانیان عشق

دو علت اساسی جنون

۱۶- پس دو علت اساسی و تاریخی در جوامع بشری زمینه همه کفرانها و شقاوتها و هلاکتهاست: اناث پرستی ( عورت پرستی زنانه ) و حساب و ریاضیات پرستی! و این دو عنصر محوری کوری و کری و جنون بشر است که در عصر جدید به اشدش رسیده است و هیچکس خودش را مسئول سرنوشت خود نمی داند همه خود را قربانی عشق و ایثار خود می دانند!...

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ١٠۴٧

t.me/akharozzaman2

۱۳۹۷ تیر ۲۹, جمعه

روح جاودانگی

عمر بهشت و دوزخ

۱۸- باز هم متذکر می شویم که یوم الخلود که روز آشکار شدن و تکمیل بهشت و دوزخ است روزی است که کافران در دوزخ و مؤمنان در بهشت، به روح جاودانگی می رسند و جاودانگی را درک و دریافت می کنند نه اینکه در بهشت یا دوزخ، جاودانه اقامت کنند. بهشت و دوزخ دو قلمرو دریافت جاودانگی نوری و ناری است. پس « خالدین فیها ابداً» یعنی در بهشت یا جهنم، ابدیت جاودانگی می یابند و سپس با برچیده شدن زمین و آسمانها بساط این بهشت و جهنم هم برچیده شده و عالم و آدم، به قلمرو ابدیت رضوانی پروردگار ارتقاء می یابند.



استاد علی اکبر خانجانی 

کتاب خداشناسی امامیه جلد ششم ص ١٠۴٣

تلگرام : 

t.me/esghvaerfan2

۱۳۹۷ تیر ۲۸, پنجشنبه

شرط کافی برای نجات

شرط کافی برای نجات

۱۹- هر که بخواهد از ضلالت و تاریکی و عذاب و سرگشتگی نجات یابد خدا نجاتش می دهد زیرا بر اسرار قلوب همه آگاه و بیناست ولی مسئله اینست که بیش از آنکه طالب حقیقت و هدایت و آدمیت باشند از عذابها به تنگ آمده اند و این شرط لازم است ولی کافی نیست: کافران نجوا کنان می گویند ای کاش ما هم مؤمنان می بودیم. در حالیکه هنوز میلی به ترک گناهان و اعمال زشت خود ندارند و بر آن اصرار می ورزند. قرآن-

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خودشناسی امامیه جلد پنجم ص ۷۲۴

تلگرام : t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ تیر ۲۷, چهارشنبه

عشق محض

حق دوست داشتن

گوئی که کل تاریخ فردی و جمعی بشر به گونه ای در حرکت است و کل حیات و هستی انسان بر قانونی عمل می کند که مقصودی جز این ندارد که معلوم کند که آدمی آیا اهل دوست داشتن هست یا نیست گو اینکه قانون و حقی جز عشق محض و ایثار کامل وجود ندارد و ما بقی امور فقط ابزارهائی در خدمت این حقیقت میباشد: حق دوست داشتن!

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب فلسفه وجودی زن ص ۴۰

تلگرام: t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ تیر ۲۶, سه‌شنبه

ارزش معرفت

ارزش معرفت

۲۴۵- ارزش خارق العاده معرفت آن است که انسانِ در حال سقوط آزاد را در نیمه راه بیدار می سازد و بال پرواز می بخشد. و در غیر این صورت انسان، پس از سقوط و انهدام بیدار می شود که دیگر راه نجاتی هم ندارد. انسان یا با نور معرفت بیدار می شود و یا با آتش دوزخ. من نخستین کسی هستم که بهشت و دوزخ و برزخ را در همین دنیا نشان دادم و دین را نقد نمودم و خدای نسیه را به عدم فرستادم.

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب هستی بایستی

۱۳۹۷ تیر ۲۵, دوشنبه

حجاب زن در جامعه

حجاب در جامعه

۱۱۱- ملاک حجاب و پوشش در جامعه بایستی عرف باشد که حداقل شرع صادقانه و بی ریا می باشد زیرا هدف از حجاب جلب نظر و تحریک نکردن است. و چه بسا حجاب انگشت نما عین بی حجابی و هرزگی گردد. ولی باید دانست که عفاف و عصمت، مغز عدالت است که بدون عرفان نفس چه بسا حاصلی وارونه به بار آورد.

۱۱۲- هیچ شرک و ظلمی بدتر از اصرار در هدایت مردم نیست که خداوند در کتابش حتی انبیای خود را از این کار منع نموده و وعده به اشد عذاب کرده است زیرا اصل و حق دین همان اختیار و انتخاب است و لذا اکراه در دین را خداوند عین گمراهی (الغی) نامیده است.

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب حکمت حکومت

-----------------------------------

سخنرانی در باره حجاب در تلگرام :

t.me/eshghvaerfan2

۱۳۹۷ تیر ۲۴, یکشنبه

راه تثبیت ایمان

راه تثبیت ایمان

۶- آنچه که ایمان و معرفت را ثبات و قدرت و عمق می بخشد مجاهدت و خطر کردن در راه آنست به امر خدا و رسول و امامان! مؤمنی که کل ایمانش را صرف آرامش و آسایش و عافیت نماید بتدریج ایمانش را از دست می دهد. ایمان نهالی است که هوا و نورش ذکر و اخلاص ومعرفت است و خاکش زکات و انفاق از محبوبترین چیزهاست و آبش خطر کردن برای خدا و مجاهدت برای اشاعه دین و بلاجوئی برای خدمت و نجات دادن طالبان است و این عناصر ثبات دل و دین است.



۷- ثبات و اثبات و تثبیت ایمان و عرفان و عشق الهی در دل و جان آدمی اجر طلب تعالی مستمر و اخلاص بیشتر و طلب خدمت در دین است از خدا و رسول! بخصوص در آخرالزمان که حفظ حداقل ایمان نیازمند مراقبه و مجاهدت روزافزون است وگرنه ...



استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد چهارم ص ۸۲۹

۱۳۹۷ تیر ۲۳, شنبه

استخاره

استخاره و تمسخر الهی

۱۴- ولی متأسفانه از روح و قدرت خلافت تسخیری خداوند آنچه که نصیب عامه مسلمین شده همانا استخاره است یعنی توهم و گمانی از تسخیر الهی آنهم به وقت اضطرار و سرگردانی به قصد رفع حاجات آنی! و به نظر می رسد ماهیت این تسخیر مشرکانه به سمت و سوی مسخرگی و تمسخر الهی می رود. همانطور که فرموده: «آنانکه خدا و رسول و آیات الهی را به تمسخر می گیرند خدا هم آنها را مسخره می کند.» و در جریان استخاره بوضوح شاهد نوعی خود-مسخرگی وجدان فردی هستیم که می خواهد به واسطه استخاره کردن، خودش را از مسؤلیت عقلی-دینی تصمیم و عمل خودش تبرئه کند....

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد چهارم ص ۸۱۴

t.me/akharozzaman2

۱۳۹۷ تیر ۲۲, جمعه

هویت جنسی زن

هویت جنسی زن

پس زنی که به هر نیتی قدر جنسی خود را قیمت نهاد ( هر قیمتی و در مبادله با هر چیز مادی و یا عاطفی و غیره ) در حقیقت شروع به فروختن هویت انسانی خود نموده است و به زبان دیگر گوهره هویت ویژه انسانی خود را حراج کرده است و لذا بواسطه هیچ چیز دیگری اعم از علم و هنر و دین و منصب و امثالهم قادر به خلق هویتی روحی برای خود نخواهد بود. چنین زنی بطرز جنون آسائی به سمت مردواری می رود و مقلد کور و کری از راه و روش مردان می شود و این همان عقیم شدگی هویت است. برای چنین زنی احکام اخلاقی تماماً خفت بار به نظر می رسد زیرا وی در نبردی تمام عیار بر علیه فطرت خویشتن به سر برده است و لذا... 

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب فلسفه وجودی زن ص ۲۲

https://t.me/eshghvaezdevaj

۱۳۹۷ تیر ۲۱, پنجشنبه

شناخت اعتیاد در آخرالزمان

آخرالزمان و اعتیاد:



۸۶- آخرالزمان بمعنای به آخر رسیدن زمان بشری است،عمر نفسانی بشر،عمر آرزوهای بشر،عمر کفر بشر،عمر دنیای بشر. اعتیاد تنها راه تحمل زندگی آخرالزمانی است برای بشری که حاضر به رویارویی و پذیرش هستی خویش و مسؤلیت این هستی نیست.

۸۷- اعتیاد فلسفه انتظار مرگ است. اعتیاد، مرگ قبل از مرگ است و پوسیدن قبل از قبر است. اعتیاد، خودکشی آدمهای بزدل است.

۸۸- کسی که اعتیاد را نمی فهمد، دوران ما را نمی فهمد. کسی که معتاد را نمی فهمد، انسان مدرن را نمی فهمد.

از کتاب "فلسفه اعتیاد " استاد علی اکبر خانجانی ص۸

t.me/akharzzaman2

۱۳۹۷ تیر ۲۰, چهارشنبه

فلسفه گناه

فلسفه گناه

۹- و اما اخبار الهی فقط از طریق معصیت و توبه و مغفرت و رحمت خدا به انسان است که به انسان می رسد و از وجود خدا با خبرمی شود و خدا را بتدریج می شناسد! و لذا حضرت آدم (ع) تازه پس از ارتکاب به گناه و توبه و مغفرت الهی بود که اهل خبر شد یعنی اهل نبأ و نبی شد! یعنی از خدایش خبر یافت و تا قبل از آن فنای در مستی وجود بهشتی خود و حوا بود! و در واقع با آن گناه و توبه و مغفرت الهی بود که تازه بخود آمد و از خودش با خبر شد و از خدا نیز!

۱۱- ... و اینست راز کلام رسول خاتم که: اگر آدمی گناه نمی کرد گروه دیگری را می آفرید تا گناه کند و سپس توبه نماید و مورد مغفرت الهی قرار گیرد تا بخود آید و الهی گردد. پس عظمت و برکت و جادوی واقعه توبه و مغفرت الهی را دریاب و اخبار الهی در بشر و نبوتش! هر گناهکار توبه کننده و مغفوری یک آدم ابوالبشر است و یک نبی و با خبر شده الهی!

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد چهارم ص ٧۵٣

فلسفه گناه

فلسفه گناه

۹- و اما اخبار الهی فقط از طریق معصیت و توبه و مغفرت و رحمت خدا به انسان است که به انسان می رسد و از وجود خدا با خبرمی شود و خدا را بتدریج می شناسد! و لذا حضرت آدم (ع) تازه پس از ارتکاب به گناه و توبه و مغفرت الهی بود که اهل خبر شد یعنی اهل نبأ و نبی شد! یعنی از خدایش خبر یافت و تا قبل از آن فنای در مستی وجود بهشتی خود و حوا بود! و در واقع با آن گناه و توبه و مغفرت الهی بود که تازه بخود آمد و از خودش با خبر شد و از خدا نیز!

۱۱- ... و اینست راز کلام رسول خاتم که: اگر آدمی گناه نمی کرد گروه دیگری را می آفرید تا گناه کند و سپس توبه نماید و مورد مغفرت الهی قرار گیرد تا بخود آید و الهی گردد. پس عظمت و برکت و جادوی واقعه توبه و مغفرت الهی را دریاب و اخبار الهی در بشر و نبوتش! هر گناهکار توبه کننده و مغفوری یک آدم ابوالبشر است و یک نبی و با خبر شده الهی!

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد چهارم ص ٧۵٣

۱۳۹۷ تیر ۱۹, سه‌شنبه

تمدن نامرد

پایان مردانگی و زنانگی و دوستی: 

امروزه مرد هر چه که دارای اقتدار علمی و صنعتی و اقتصادی و سیاسی بیشتری می شود، از جانب زن، منفورتر می گردد و اگر کل دنیایش را یکجا به زنی بخشد آن زن قادر نیست که او را برای لحظه ای صمیمانه دوست بدارد و در آغوشش قرار یابد. تمام این جهان خواری و جنون و جنایات مرد برای این است که دیگر زنی حاضر نیست که در آغوشش قرار گیرد و دوستش بدارد حداکثر می تواند مرد را استمناء نماید و شهوتش را تخلیه کند آن هم فقط برای لحظاتی. و بلافاصله شهوت مرد، آتشین تر به وی هجوم می آورد و او را می سوزاند. به همین دلیل است که در چنین جهان مردانه ای که تماماً آغشته به عدم مردانگی است زن هم وادار می شود تا همچون هر کالای مردانه ای در همه جا در بازار آزاد حضور داشته باشد تا عطش شهوت مرد را در لحظه تخلیه نماید. این همان مردانگی است که به برون افکنده می شود و آنچه که باقی می ماند یک موجود پوچ و عقیم است. تمدن معاصر، تمدن عدم مردانگیست. و به معنای عامیانه اش تمدنی نامرد است. این نامردی را زن به خوبی می بیند و لذا حاضر نیست که دیگر زن باشد و نمی تواند که زن باشد. دیگر هیچ مردی قادر نیست تظاهر به مردانگی نماید. همانطور که زن هم قادر نیست تظاهر به زنانگی کند. این واقعه بایستی درک شود تا راه نجات پدید آید وگرنه هیچ ضمانتی نیست که این واقعه قلمرو نابودی نسل بشر نباشد و کل این تمدن نامرد را نابود نسازد همانطور که بارها در گذشته تاریخ، تمدنهای بزرگی به همین دلیل نامردیشان بدست خود بر افتاده اند.

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب فلسفه وجودی مرد ص ۱۸

۱۳۹۷ تیر ۱۸, دوشنبه

عشق دیدار


شوق دیدار

هر که این آتش ندارد نیست باد!

۸- ... پس بدان که نور تجلی شیعه در عزت و عظمت در نزد خدا بسیار برتر از کل شریعت و معجزات موسوی است. و آنچه که موسی (ع) فاقدش بود عشق لقاءاللهی بود که این عشق جوهره مذهب امامیه است. یعنی مذهب امامیه مذهب بدعت و تجلی و عشق و عرفان است و هر که این گوهره را ندارد بایستی در شیعه بودنش تجدید نظر کند و بلکه در بودنش : هر که این آتش ندارد نیست باد: آتش عشق لقاءاللهی که همان عشق به امام است. عشق دیدارش و نه عشق شفاعتش: «و آنانکه در شوق و جستجوی دیدار ربشان نیستند لایق هدایت نیستند.» قرآن کریم- که این عشق تنها گوهره حیات انسانی در آخرالزمان است. عشقی که سراسر جوشیده از درد معرفت رب است ...



استاد علی اکبر خانجانی 

کتاب خداشناسی امامیه جلد چهارم ص ۶٨٩

۱۳۹۷ تیر ۱۷, یکشنبه

دعوای زن و شوهر

جنگ دائمی بین زن و شوهر

ولی نبردی که بین اراده زن و مرد در جریان است به این دلیل بی پایان و بغایت جدی است که هرگز هیچکدام از این دو اراده، موفق به بلعیدن کامل اراده مقابل خود نمی شود و بلکه در جریان این نبرد، هر دو اراده بسوی استهلاک و پوچی می رود ولی این استهلاک و پوچی هم پایان و غایتی ندارد و ابدی است. 

 جنگ زن و شوهر جنگی بی امان است که گاه با پنبه است و گاه با تیغ. گاه با بوسه است و گاه با کتک، گاه با " عزیزم " است و گاه با " ای بدکاره "! گاه در رختخواب است و گاه در طلاق. و این گمان باطلی است که حتی فرض کنیم که در طلاق هم این نبرد پایان می پذیرد حتی اگر هر یک از طرفین به ازدواج دومی تن در دهند. همسر دوم ادامه اولی است هم در واقعیت و هم در خیال. 

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب فلسفه وجودی زن ص ۱۳

۱۳۹۷ تیر ۱۶, شنبه

قمار عظیم

نکند اصلاً آن طرف خبری نباشد!

۹- بی تردید معامله با خدا بخصوص معامله تمام وجودی با او، خبر از قمار و خطری عظیم دارد که نکند آنطرف معامله زیر قولش بزند (خدا و رسول) و نکند اصلاً آنطرف خبری نباشد و نکند اصلاً خدائی نباشد و قیامتی در کار نباشد و نکند ... که اصلاً این رسولی قلابی باشد: «هر کس به دعوت کننده الهی (رسولان محمدی و علیین)پاسخی مثبت ندهد هرگز از عذاب خدا رهائی ندارد و یاوری نمی یابد و چنین کسی در گمراهی آشکار است.» احقاف ۳۲- زیرا همواره خداوند کسانی را به سوی مردم می فرستد تا از نزدش با مردم تجارت بین خود و خدا را منعقد نمایند. پس وای به کسانی که می گویند: «اصلاً کسی از نزد او به سوی ما نیامده است که این ضلالت کبیر است.» ملک ۹-

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد پنجم ص ۷۳۰

۱۳۹۷ تیر ۱۵, جمعه

طلاق عاطفی

بدترین تجربه عاطفی بشر

۳- بدترین تجربه عاطفی بشر در قلمرو قهر و طلاق عاطفی در زندگی زناشوئی است که یکی از مصادیق لعنت شدگی از جانب خداست زیرا که عهد خود با خدا را در امر ازدواج شکسته اند و عهدشکنان از جمله لعنت شدگانند. و این فراق در وصال است و دوری در نزدیکی! زیر نظر بودن ولی مغضوب و مطرود و منفور بودن! و دائماً آتش قهر و غضب را چشیدن است! و اینست لعنت! «و هیچ یار و یاوری ندارند.»

  استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد چهارم ص ۶۵۰

۱۳۹۷ تیر ۱۴, پنجشنبه

عطش نجات

عشق به نجات و ناجی

۱۸- " نجات " یک مدینه فاضله و بهشت تصویری در ذهن نیست. یک ایدئولوژی دینی یا فلسفی هم نیست بلکه رهایی از ذهن و احساس و امیال و اهداف و بستگی ها و عواطف و عشق و نفرتهاست. آدمی تا بواسطه خودشناسی به حداقل بن بست ها با تمامیت خود نرسیده باشد عطش نجات ندارد و لذا هیچ ناجی قادر به نجات او نیست.

۱۹- نجات یعنی نجات از هسته مرکزی اراده خویشتن. و عشق به نجات عشق به کسی است که تو را از تو بستاند و از شرت برهاند.

۲۰- نجات به معنای نجات از یک بیماری یا گرفتاری و ناکامی نیست. نجات از چیزی در بیرون نیست بلکه نجات از خود خویشتن است. آدمی تا به مرگ خویشتن به تمام و کمال راضی نشده باشد طالب نجات نیست و پذیرای نجات هم نیست یعنی استحقاق درک و تصدیق ناجی را ندارد.

استاد علی اکبر خانجانی
کتاب امام زمان(عج) کیست؟

۱۳۹۷ تیر ۱۳, چهارشنبه

شراب سر به مهر

یگانگی ذهن و دل

۳۴- ... پس بدان که رسیدن ذهن به دل و یکی شدنشان، بزرگترین واقعه ممکن در جهان آفرینش است که وقوع نفس واحده در انسان است و این وصال جز به یاری کسی که خود به نفس واحده در خود رسیده، ممکن نیست. و جز به یاری او نمی توان به خدا رسید یعنی بواسطه انسانی که خود مظهری از نفس واحده است و ظاهر و باطن و ذهن و دلش یگانه شده است.



۳۵- ابرار چون به مقام قرب می رسند (مقربین) در آنجا از شرابی سر به مُهر می نوشند که به قدرت مستی آن قدرت تنفیس در نفس واحده را می یابند...

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد پنجم ص ۸۶۳

۱۳۹۷ تیر ۱۲, سه‌شنبه

نهضت شیطان پرستی

عذاب خرافه پرستی و شیطان پرستی:

۹۷- به این دلیل است که کافرترین و منکرترین انسانها نسبت به امور ماورای طبیعی را به ناگاه موجوداتی شدیداً خرافاتی می یابیم که مثلاً سر از محافل جن گیری و احضار روح و انرژی درمانی و امثالهم در می آورند.

۹۸- و اینگونه است که انسان متکبر و کافر عصر جدید که خدایش تکنولوژی است به انواع خرافات حیرت آور مبتلا شده است که این خرافات را جایگزین دین نموده است.

۹۹- امروزه غایت همه انواع خرافات مدرن، به شیطان پرستی رسیده است و این حق است. چرا که منشأ همه خرافات شیطان است و این عذاب انکار دین خداست که انسان دشمن خودش را بپرستد.

۱۰۰- امروزه نهضت شیطان پرستی که همان مکتب خود دیوانه سازی است که علناً و عمداً عقل و اخلاق را انکار می کند عذاب انکار دین خدا و عدم اطاعت از رسولان است. شیطان پرستی مذهب یا مکتب نیست بلکه غایت عذاب است که گاه به خودکشی و آدم خواری می انجامد که در دوران ما به وفور رخ می نماید. و این غایت تسخیر شدگی انسان بواسطه شیطان است.

از کتاب نامه های عرفانی استاد علی اکبر خانجانی ص100

۱۳۹۷ تیر ۱۱, دوشنبه

دوره قبل از ظهور

قبل از ظهور

۷- ولی قبل از ظهور آخرین مهدی و منجی، دورانی طولانی فرا می رسد که ظلمت و عذابها چنان بشریت را در بر می گیرد که هر کسی برای کاهش عذاب خود و نجات خود از عذابها همه عزیزان خود را فدا می کند و چنین شرایطی امروز است: «و در آنروز گناهکاران فرزندان و همسر و همه اعضای خاندان خود را فدا می کنند تا خود را از عذاب برهانند.» معارج ۱۳-۹-

استاد علی اکبر خانجانی

کتاب خداشناسی امامیه جلد پنجم ص ۸۲۳

۱۳۹۷ تیر ۱۰, یکشنبه

آرامش دلها در آخرالزمان

آرامش دلها

۴- و لذا برای اهل ایمان هیچ نیازی حیاتی تر از نیاز به آرامش و اسکان در دل خویش و اتکا بخویش نیست بخصوص در آخرالزمان که عرصه اشد تحولات و انقلابات و آفرینش ها و پدیده های نوین و جنبش ها و بیقراری هاست: «و در آن روز انسان گوید آیا راه فرار کجاست (از اینهمه بیقراری و نا امنی و بی ثباتی) هرگز راه فراری نیست و قرار فقط بسوی خداست. پس زبانت را به شتاب حرکت مده و بگذار تا خداوند آیاتش را بر تو بخواند.» قیامت۱۶-۹-

۵- و لذا یکی از بزرگترین ویژگی ایمان و زندگی در کنار رسولان، قرار و سکون در قیامتهاست: «پس خدا نازل کرد روح سکون و آرامش را بر رسول و مؤمنان.» توبه ۲۶- «و خدا به شما مؤمنان در خانه هایتان اسکان و آرامش بخشید.» نحل ۸۰- «و در جنات تسکین می یابید.» توبه ۷۲- و امروزه همه مردمان جهان بر آتش دوزخی که آشکار شده می سوزند و لحظه ای در هیچ جا و هیچ شرایطی و در کنار هیچ کسی اسکان و آرامشی نمی یابند. پس این برترین رحمت و نعمت خدا بر مؤمنان در قیامت آخرالزمان است که همه چیز در حال قیام و انقلاب است. زیرا عرصه ظهور باطن هاست و افشای اسرار نهان: «و در آنروز اسرار آشکار می شوند.» قرآن- 

۶- «ای رسول بر مؤمنانت صلوة کن که صلوة تو دلهایشان را اسکان و آرامش می بخشد.» توبه ۱۰۳- و این راز سکینه در قلوب مؤمنان است یعنی صلوة رسولان محمدی بر مؤمنانی که در ایمان و ارادت و اطاعت هستند. چرا که کانون ثبات و اسکان و استقرار جاودانه در جهان قیامتها جز خدا نیست و رسول با خداست....

۸- و بدان که اصلاً بهشت قلمرو اسکان و آرام و قرار در خویشتن است و امکان با خود بودن و در خود بودن و خود بودن: «و به آدم گفتیم که با زوجت در بهشت آرام و قرار یابید و از همه چیز بهره گیرید فقط به این شجره (نژاد و نژاد پرستی) نزدیک نشوید که از ظالمین خواهید شد.» بقره ۳۵- 

۹- «و خدا بر شما منت نهاد و در خانه هایتان به شما سکون و قرار بخشید» نحل ۸۰- و می دانیم که در این دوران بزرگترین مشکل انسان بیقراری در خانه و در کنار همسر است. پس این موهبتی عظیم است که امروزه کسی دارای چنین اسکان و استقراری باشد.

استاد علی اکبر خانجانی
کتاب خداشناسی امامیه جلد پنجم ص ۸۰۹